Zakłady przetwórstwa spożywczego często decydują się na sprzedaż grzybów, wśród nich najważniejszą propozycją są tak lubiane przez konsumentów pieczarki. Żeby można było je przygotować w odpowiednio dużej ilości, potrzebne są do tego właściwe, innowacyjne maszyny. Umyją one, przesortują, obiorą czy nawet pokroją grzyby. Pomocna szczególnie w tym ostatnim zadaniu będzie krajalnica pieczarek. Tworzone są one z myślą o przedsiębiorstwach produkcyjnych, firmach, które stawiają zarówno na jakość, jak i na ilość.
Jaką krajalnicę do grzybów wybrać?
Intensywność pracy takiej maszyny jest duża w zakładach przetwórczych. Odpowiednio dobrane materiały pozwalają na taką wzmożoną pracę. Najczęściej krajalnica pieczarek jest produkowana ze stali nierdzewnej i stali chromowanej. Są to tworzywa nowoczesne, o dużej odporności na negatywne czynniki. Zamontowane tam ostrza kroją grzyby w plasterki, najczęściej jest to 5 mm. Konstrukcja sprzętu sprzyja zachowaniu dobrej higieny. Pieczarki pozostają czyste i suche po pokrojeniu. Całą maszynę po zakończeniu prac może też łatwo umyć. Materiały użyte w produkcji są dopuszczone do użytku, mogą mieć kontakt z żywnością, nawet długotrwały. Dzięki temu nie trzeba martwić się o to, że grzyby ulegną zepsuciu czy zostaną nasączone niebezpiecznymi, toksycznymi substancjami. Krojenie w tej maszynie zawsze przebiega bezproblemowo, pieczarki ustawiają się zawsze w dobrym kierunku, kapeluszem do kierunku krojenia, wszystko to jest zasługą innowacyjnej technologii, która została ujęta w tym sprzęcie.
More Stories
Black Point – nowoczesne rozwiązania dla druku
Mała turbina wiatrowa – czy warto inwestować w jej montaż?
Sukienki na imprezę – nowoczesne trendy w modzie wieczorowej