25 kwietnia 2024

ArtaTTak

Blog Lifestyle

Krajalnica pieczarek do zakładów przetwórczych

Zakłady przetwórstwa spożywczego często decydują się na sprzedaż grzybów, wśród nich najważniejszą propozycją są tak lubiane przez konsumentów pieczarki. Żeby można było je przygotować w odpowiednio dużej ilości, potrzebne są do tego właściwe, innowacyjne maszyny. Umyją one, przesortują, obiorą czy nawet pokroją grzyby. Pomocna szczególnie w tym ostatnim zadaniu będzie krajalnica pieczarek. Tworzone są one z myślą o przedsiębiorstwach produkcyjnych, firmach, które stawiają zarówno na jakość, jak i na ilość.

Jaką krajalnicę do grzybów wybrać?

Intensywność pracy takiej maszyny jest duża w zakładach przetwórczych. Odpowiednio dobrane materiały pozwalają na taką wzmożoną pracę. Najczęściej krajalnica pieczarek jest produkowana ze stali nierdzewnej i stali chromowanej. Są to tworzywa nowoczesne, o dużej odporności na negatywne czynniki. Zamontowane tam ostrza kroją grzyby w plasterki, najczęściej jest to 5 mm. Konstrukcja sprzętu sprzyja zachowaniu dobrej higieny. Pieczarki pozostają czyste i suche po pokrojeniu. Całą maszynę po zakończeniu prac może też łatwo umyć. Materiały użyte w produkcji są dopuszczone do użytku, mogą mieć kontakt z żywnością, nawet długotrwały. Dzięki temu nie trzeba martwić się o to, że grzyby ulegną zepsuciu czy zostaną nasączone niebezpiecznymi, toksycznymi substancjami. Krojenie w tej maszynie zawsze przebiega bezproblemowo, pieczarki ustawiają się zawsze w dobrym kierunku, kapeluszem do kierunku krojenia, wszystko to jest zasługą innowacyjnej technologii, która została ujęta w tym sprzęcie.