Chłodziarki gastronomiczne są urządzeniami chłodniczymi, które wykorzystywane są głównie w restauracjach, barach i innych obiektach gastronomicznych. Służą do przechowywania żywności w stanie zamrożonym lub mrożonym. Chłodziarki gastronomiczne mogą być wolnostojące lub podblatowe. Urządzenia chłodnicze tego typu wyposażone są w agregat chłodniczy, parownik oraz zespół sterujący. Chłodziarki gastronomiczne mogą pracować w dwóch trybach: ciągłym lub chwilowym. W tym pierwszym przypadku agregat chłodniczy jest cały czas włączony, natomiast w drugim urządzenie wyłącza się po osiągnięciu zadanej temperatury. Chłodziarki gastronomiczne mogą być wyposażone w dodatkowe funkcje, takie jak: kontrola wilgotności, kontrola temperatury, funkcja samoczyszczenia lub funkcja osuszania.
Chłodziarka gastronomiczna to niezbędny element kuchni restauracji. Pozwala to Twojemu barowi lub pubowi serwować jedzenie w stałej temperaturze, które nie zepsuje się szybko. Lodówka cateringowa pomaga w utrzymaniu jakości i smaku artykułów spożywczych w sposób zorganizowany, co pozwoli zaoszczędzić czas Twojemu personelowi podczas obsługi.
Chłodziarki gastronomiczne są również używane, gdy chcesz, aby zimne jedzenie było zimne, a ciepłe gorące przez długi czas. W ten sposób możesz przechowywać łatwo psujące się produkty spożywcze, takie jak wina, produkty mleczne, owoce morza lub inne schłodzone produkty spożywcze do późniejszego spożycia bez ich psucia. Chłodziarka gastronomiczna pozwala na utrzymanie odpowiedniej temperatury produktów, które są podawane gościom.
More Stories
Black Point – nowoczesne rozwiązania dla druku
Mała turbina wiatrowa – czy warto inwestować w jej montaż?
Sukienki na imprezę – nowoczesne trendy w modzie wieczorowej